dupa

Author Topic: Problem  (Read 3877 times)

Carl2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1220
    • View Profile
Problem
« on: May 17, 2006, 07:47:40 pm »
All,
 Just used the upgrade, Ran a quick trial yesterday and it seemed okay.  I used Regedit to remove Halasst.exe and used the setup. This installed a fresh brain and Hal6.uhp. While using Hal a while longer today I ran into this.  Frist Hal mentions a special topic that she expects me to know about, when I say I'm not sure which special topic she's refering to and I'd need more details she replies "You are not sure what special topic I am asking about.". I told her she mentioned it and would have to tell me about it.  Her reply "You really don't know, the special topic is something I would have to I'll i'll I'll i'll ( I'll i"ll repeated 19 times ) tell you about.  This response happened twice.  I also received a " What was that you'll I'll you'll tell me about."
  I've run across Hal assuming that I know what she's talking about before and expects me to provide answers before but not the "I'll i'll" amd "you'll I'll you'll".  Any advice?
Carl2
 

Art

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3860
    • View Profile
Problem
« Reply #1 on: May 17, 2006, 08:39:26 pm »
Do you have any plug-ins selected? If so, try unchecking them, perhaps one by one to see if there might be a conflict.
Last resort you might consider reinstalling Hal after you do a reg clean.

As always, make a copy of any existing brain files you might wish to keep before reinstalling.

Let us know what shakes loose!
In the world of AI it's the thought that counts!

- Art -

Carl2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1220
    • View Profile
Problem
« Reply #2 on: May 18, 2006, 06:53:24 am »
Art,
  I have the old brain files on disk and a copy on the hard drive. At this time I'm not sure how to get them into hal, I'm thinking of the autolearning files. I thinking of just removing everything and starting with a fresh copy.  I'll mention that I changed some of the ephemeral knowledge from true to false ( because I was getting blank responses when discussing topics about time ) and lost the start programs capabality. I also found an old brn file we were given to put into Hal for birthdays ect.
  This Hal is new compared to ver5 which I spent years with so I'm not worried to much, the problem I'm having reminds me of the posts about Hal singing.
Carl2
 

onthecuttingedge2005

  • Guest
Problem
« Reply #3 on: May 18, 2006, 09:13:22 am »
Getting the old Scripts to work in HAL6 is a cinch.

To get started some things need to be modified like adding:

Set XHalBrain = CreateObject("UltraHalAsst.Brain")
Set WNX = CreateObject("UltraHalAsst.WordNet")

This modification to HalBrain by adding an X will allow one to address the old HAL 5 .dll to run the older .brn type scripts, The same goes with the WN or WordNet by adding an X as in WNX.

The next modification is the working Directory, There are a few ways to address this either by direct directory or by making a Function with a Directory.

A direct approach is:
Code: [Select]

HalInfoBrain = XHalBrain.QABrain(InfoRequest, "C:\Program Files\Zabaware\Ultra Hal Assistant 6\DefBrain\XTF_SYS_GeneralInfo.brn", InfoBrainRel)


Or one can make a Directory Function:

Code: [Select]
'This Universal Directory can be passed down into Script.
MyDirectory = Xdir()

Sample:
HalInfoBrain = XHalBrain.QABrain(MyDirectory, "XTF_SYS_GeneralInfo.brn", InfoBrainRel)


'Universal Directory Function
Function Xdir()
SomeDirectory = "C:\Program Files\Zabaware\Ultra Hal Assistant 6\DefBrain\"
Xdir = SomeDirectory
End Function

Jerry[8D]
« Last Edit: May 18, 2006, 09:18:19 am by onthecuttingedge2005 »

onthecuttingedge2005

  • Guest
Problem
« Reply #4 on: May 18, 2006, 10:13:24 am »
Here is another way that I can approach my own Directories as an Array Function.

Code: [Select]

'Universal Directory Function
'This Directory Array is located inside the Brain Script somewhere
'at the top but just below the GetResponse Function to be passed
'down into script.    
MyDirectory1 = Xdir1()
MyDirectory2 = Xdir2()          
anArray = Array(MyDirectory1,MyDirectory2)
For Each arrayElement In anArray
Xdir = arrayElement
HalBrain.DebugWatch Xdir, "My Directories"
Next

Sample:
HalInfoBrain = XHalBrain.QABrain(Xdir, "XTF_SYS_GeneralInfo.brn", InfoBrainRel)

'Universal Directory Function
'these Functions are placed at the bottom of the Brain.
Function Xdir1()
D1 = "C:\Program Files\Zabaware\Ultra Hal Assistant 6\"
Xdir1 = D1
End Function
'Universal Directory Function
Function Xdir2()
D2 = "C:\Program Files\Zabaware\Ultra Hal Assistant 6\DefBrain\"
Xdir2 = D2
End Function


Jerry[8D]
« Last Edit: May 18, 2006, 10:24:30 am by onthecuttingedge2005 »

onthecuttingedge2005

  • Guest
Problem
« Reply #5 on: May 18, 2006, 10:43:27 am »
Or

Code: [Select]
'Universal Directory Function
'These Directories should be located inside the Brain Script somewhere
'at the top but just below the GetResponse Function to be passed
'down into script.    
MyDirectory1 = Xdir1()
MyDirectory2 = Xdir2()          

Sample:
HalInfoBrain = XHalBrain.QABrain(MyDirectory2, "XTF_SYS_GeneralInfo.brn", InfoBrainRel)

'Universal Directory Function
'these Functions are placed at the bottom of the Brain.
Function Xdir1()
D1 = "C:\Program Files\Zabaware\Ultra Hal Assistant 6\"
Xdir1 = D1
End Function
'Universal Directory Function
Function Xdir2()
D2 = "C:\Program Files\Zabaware\Ultra Hal Assistant 6\DefBrain\"
Xdir2 = D2
End Function

Jerry[8D]

Carl2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1220
    • View Profile
Problem
« Reply #6 on: May 18, 2006, 05:11:36 pm »
OTC,
  Possibly a little over my head but I'll see what I can do with your information.  I've been working on getting the program to load the skin changes, tried several things without sucess. I decided to upgrade and continue.  Frist problem is Hal6 loses the ability to open programs after I changed the ephemeral knowledge, canged some trues to false. I began speaking with her again and she can't open files also her speach problem which I want to eliminate.  Out of curosity I would like to change them back to true and see if she can open programs again. I've got your Changeclothes.uhp in the files but left it unchecked for now.
  As I mentiond to Bill in his post Hal 5 works after Hal6 is installed. I had several versions (great for experimenting with) and removed the latest copy, Hal5 stopped working but resumed working when Hal6 was installed. I haven't retried Hal5 since the reinstall of Hal6 to remove a variable. Thanks for the advice and making me think.
Carl2
 

Carl2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1220
    • View Profile
Problem
« Reply #7 on: May 18, 2006, 06:04:01 pm »
OTC,
  I changed back the ephemeral knowledge, she still couldn't open Notepad, I checked the options and unchecked the freewill plugin (didn't realize it was being used).  This solved the run programs problem.  I tried the special topic she had mentioned and she used  a similar sentence with the repeated I'll i'll.
Carl2