Author Topic: deepfake program and hals a.i. character lightspeed idea .  (Read 28793 times)

lightspeed

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6770
    • View Profile
i saw this video and it got me wondering with another idea for hal . could this deepfake or another one be used with the hal program . using the deepfake that changes hals characters into realistic women /men real time video's lip sinced .??  it may be a tall order, don't know if it's even doable, but if so , hal could have the most lifelike characters , similar to "almost human a.i's .  ANYWAY JUST ANOTHER IDEA.
This Realtime AI Deepfake Tool has gone too far
https://www.youtube.com/watch?v=51FDb9nShkA
 

Art

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3862
    • View Profile
Re: deepfake program and hals a.i. character lightspeed idea .
« Reply #1 on: April 28, 2024, 11:01:51 pm »
That Fake face of the cute, young girl came out really nicely done. The details were completely in sync with the real guy's movements. One of the better ones I've seen!!

Lots of possibilities for sure!
In the world of AI it's the thought that counts!

- Art -

cyberjedi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 833
  • The Mighty Hal Machine
    • View Profile
Re: deepfake program and hals a.i. character lightspeed idea .
« Reply #2 on: April 29, 2024, 05:10:58 am »
Hey Art:
off topic a bit but i wanted to show off what im working on

No more affinity sht
Its a work in progress
Any 1 ever put a real set of eyes in one of these characters ???? lol
Now were officially creepy, there constantly auto focusing. Image is not even close, this sht looks real.
cyber

Before and after shots.
« Last Edit: April 30, 2024, 06:18:56 am by cyberjedi »

Art

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3862
    • View Profile
Re: deepfake program and hals a.i. character lightspeed idea .
« Reply #3 on: April 29, 2024, 09:49:41 am »
Alrighty then...

I've been harping about having to do this for 20 years!! This is something that they should have gotten right the first time but in their defense, there weren't many multi-core processors as IBM had just started launching their version for business computers.

As the years progressed, Haptek started with People Putty around 2003 (give or take a year or two)...and the player didn't address the need for multi-core processors. Someone found a neat little program that allowed putty users (some years later) to address and change their processor cores enabling the Haptek Player to present its characters in a smooth, flowing, less jerky manner.

The rest is history...

Hopefully, our dedicated and determined denizen of the digital domain has rectified this (electrical reference).

Thanks in advance Cyber!
« Last Edit: April 29, 2024, 10:14:13 am by Art »
In the world of AI it's the thought that counts!

- Art -

cyberjedi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 833
  • The Mighty Hal Machine
    • View Profile
Re: deepfake program and hals a.i. character lightspeed idea .
« Reply #4 on: April 30, 2024, 12:25:22 am »
Hey art TY for the kind words. I just wana do what ive always done here, Help Robert build a better mouse trap. Break Barriers . Push Hal farther.
i love the project, and it was so far ahead oh its time man. A decade before any main stream A.i that i know of

I think what happened was , it finally pissed me off that we have to do some Hack sht. If ive gained nothing else from robert it was that. Do that sht right.
Im working on a final edition.
No more Program Manager, Car.exe. System Informer, Process Hacker, ect ect ect
BTW , People Putty is bugged the same way. And yes im fixing that as well.

But till then here's a very interesting flat file for you
Some things are just so damn simple when u just think on it, Ahhhh Haaaaa moment, im dieing here lololol. And yes it works.
You have to look into the eyes of a man for his soul
Let this be our secret
This is off the chain crazy cool man.
Might wana pick up the phone once in a while. Just teasing brah.

Ron is now rockin scary man eyes, mission accomplished
cyber jedi


P.S If i have to look at 1 more StackOverflow page,ima go blind
« Last Edit: May 01, 2024, 06:16:03 am by cyberjedi »

Art

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3862
    • View Profile
Re: deepfake program and hals a.i. character lightspeed idea .
« Reply #5 on: May 01, 2024, 12:35:09 pm »
The files worked out really well, Cyber! Thanks for your efforts.

For the rest of you HAL fans, just copy these two files into your Haptek folder.

You will need to RENAME the file extensions from doc to exe and doc to bat. You might want to Rename your existing HapAXPlayer.exe file to maybe HapAXPlayer.exeold or something similar just as a reminder or to avoid confusion.

Then copy those two files into the Haptek folder.

RUN the test.bat file and it will auto-run the HapAXPlayer.exe file for you eliminating the need for you to hunt and execute the Car or any other file that allows you to change the Affinity of the Cores in your computer from say 8 to 1 where Haptek really needs for it to function without those pesky glitches, delays, sluggish behavior. All gone now, thanks to the continued efforts of our own Cyberjedi. He worked tirelessly on fixing this and putting in a lot of his personal time on getting this to work. It does. He had me do some testing and honestly, it just works...like its supposed to.

Now your Haptek characters should move with very fluid movements, no jerking at all.

Big thanks again to Cyberjedi!! ;)
In the world of AI it's the thought that counts!

- Art -

cyberjedi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 833
  • The Mighty Hal Machine
    • View Profile
Re: deepfake program and hals a.i. character lightspeed idea .
« Reply #6 on: May 02, 2024, 03:15:14 am »
Art:  what a nice thing to say


Its now perfect
To any the  haptek crew . MIDDLE FINGER. Cyber Jedi sorted ur code out. your welcome
lololol. Im teasing. Not Really

Any way ART , if you guys are happy like it is, ill just enjoy the finished  version.
Just glad i could help
.

cyber jedi

Here was the final write
Were nesting mains , just like loops in loops for all us VB coderz

//int main()
//{   

    // SetProcessAffinityMask (GetCurrentProcess(),0); here were gonna line up all the cores like little indians. lol
//}

//void  setNumCPUs(int num) we tell the Os , im overriding ur sht.
//{
//   DWORD_PTR processAffinityMask;
//   DWORD_PTR systemAffinityMask;
//   if (GetProcessAffinityMask(GetCurrentProcess(), &processAffinityMask, &systemAffinityMask)) {
      // Count up the number of cores available for the HapTek player. we only want Core Zero.
   //   int n = 1;
//      for (int i = 1; i < sizeof(DWORD_PTR) * 1; i++) {
   //      if ((systemAffinityMask & ((DWORD_PTR)1 << i))) n++;
      //}

      // Heres where we Jack the first cpu
               // This is the magic in this( I think uve heard that line before, (scrapers).  in windows it points to zero. I know it says 1.
              // BTW art, this in NO way effects any other application, they load out the way they are coded. Multi Threading there ass  off
   //   DWORD_PTR newAffinityMask = 1; <<<<<<< Boom
//      if (num < n) {
   //      int m = 1;
      //   for (int i = 1; i < sizeof(DWORD_PTR) * 1; i++) {
         //   if ((systemAffinityMask & ((DWORD_PTR)1 << i))) { These lines set the stage.
         //      newAffinityMask |= ((DWORD_PTR)1 << i);
         //      m++;
         ///      if (m == num) break; (newAffinityMask = 1) // boom, got ur assss
         //   ;}
      //   }
      //   newAffinityMask <<= (n - num);
   //   }
   //   else {
      //   newAffinityMask = systemAffinityMask; Here we are swapping 1 core and assigning 1 (processor) to this application, Were done.
   //   }

      // Set new affinity mask with 1.
   //   SetProcessAffinityMask(GetCurrentProcess(), newAffinityMask); Load out the player with a single Core (processor)
   //}
//}
Below image is as good as good gets
« Last Edit: May 03, 2024, 05:31:04 am by cyberjedi »